Glutenfria snabbvåfflor med färskostkräm och hallonsylt
Detta är ett fuskrecept, eftersom jag använder en mix, jag vet. Men alla vet inte att det går att göra veganska våfflor med kungsörnens mix eftersom det står ägg i receptet på kartongen. Jag hade lite whipped cream cheese frosting över från en tårta jag gjorde så jag toppade med detta, mmm!
Glutenfria snabbvåfflor med färskostkräm och hallonsylt
2-3 portioner
150g glutenfri våffelmix från kungsörnen
2dl sojadryck
25g mjölkfritt margarin
Färskostkräm:
1 frp oatly påmackan
1 dl florsocker
2,5dl sojagrädde + 1 tsk citronjuice
Till servering: Hallonsylt
2dl sojadryck
25g mjölkfritt margarin
Färskostkräm:
1 frp oatly påmackan
1 dl florsocker
2,5dl sojagrädde + 1 tsk citronjuice
Till servering: Hallonsylt
Gör såhär
Vispa ihop våffelmix med sojadryck. Smält margarinet och tillsätt detta. Grädda i smort våffeljärn.
Rör ihop påmackan med florsocker snabbt. Vispa sojagrädden tillsammans med citronjuicen tills den är väldigt tjock. Tillsätt färskostblandningen och vispa tills krämen är slät. Servera med hallonsylt.
Rör ihop påmackan med florsocker snabbt. Vispa sojagrädden tillsammans med citronjuicen tills den är väldigt tjock. Tillsätt färskostblandningen och vispa tills krämen är slät. Servera med hallonsylt.