Seitan grundrecept

Seitan är ett av de bästa köttsubstituten enligt mig. Här visar jag hur du kan göra din egen! Detta grundrecept använder jag när jag ska göra färs, grytbitar, deli meat mm. Du kan enkelt byta ut eller lägga till kryddor så att den passar det du ska använda det till. 
 
 

Vegolinas Seitan

3,5 dl buljong
4 vitlöksklyftor
2 msk olja (jag tog 1 msk raps och 1 msk sesam för en asiatisk touch)
3,5 dl vetegluten
4 msk b-jäst
4 msk kikärtsmjöl
Valfria kryddor (Jag tog 2 tsk paprikapulver, 2 tsk rökt paprika, 1 tsk lökpulver, 0,5 tsk svartpeppar)
1 msk sojasås
 

Gör såhär

Placera vetegluten , kikärtsmjöl , b- jäst, och kryddor i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop med en sked . Knåda degen för hand i ungefär en minut tills den kommer samman . Sno in i en oblekt duk (Jag har en saftduk som jag köpt på en tygaffär) och placera i ångkorg och ånga i 30-35 minuter . Låt degen svalna innan du skär upp den.
 
För att göra färs, skär seitanklumpen i ett par bitar. Placera i en matberedare och pulsmixa den tills du har färs. Mixa inte för fint.
gluten - köttsubstitut - seitan - vegan - vegetariskt - vegofärs - vegolina - wheat meat