Om Vegolina

Välkomna till Vegolina!
Här samlar jag recept och delar med mig av dåligt redigerade filmer i veganismens tecken. 
 
 
Kort om Lina
Min kärlek till mat har aldrig vart självklar, snarare otroligt komplex, något jag inte tror jag är ensam om. När jag blev vegan 2014 så förändrades dock min syn på mat och jag upptäckte glädjen i att laga mat. 
Till vardags jobbar jag som designer, samdriver Vegan Gotland och är ordförande och tränare i Visby Valkyries Roller Derby. Vegolina är något jag gör på fritiden, när inspirationen och tiden infinner sig. 

Här finns Vegolina
Youtube
Facebook
Webshop
Instagram (privat)

 

Vegolinas historia

 
2015
Vegolinas youtubekanal skapas, efter att ha hetat Vegan Gotlands youtubekanal ett tag. Jag insåg att jag ville göra mer eget innehåll som inte var knutet till Vegan Gotland, och så var Vegolina född. 

Våren 2016
Sveriges första vegetariska matprogram lanserades på SVT och många reagerade på att programmet var hälsohetsande och att recepten kändes svåra och pretentiösa. Jag var sjukskriven för utmattningsdepression och hade inte pengar till att laga den sortens mat jag egentligen ville visa på kanalen, och jag kände en press att leverera hälsosam, snygg mat. SVTs program var det som fick bägaren att rinna över och "Fattiga Veckan" skapades. En programserie dedikerad till billig, opretentiös och enkel vegomat. Vegolina omnämndes i flera tidningar och på Aftonbladet TV, där det trycktes på att jag kritiserade SVTs Vegorätt. Det var nog en spännande vinkel, men jag försökte vara tydlig att det inte var någon kritik mot varken programmet eller dess programledare, även om programserien blev till delvis på grund av Vegorätt. Min plan var att göra flera olika programserier som visade nyanserade bilder av vegansk mat, och detta skulle bara vara det första temat.
 
Hösten 2016
Vegolina åkte till Vegovision i Stockholm och lagade kikärtssoppa i Öppet kök. Detta var en fantastisk upplevelse och många av er tittare/läsare kom fram och hälsade, något som värmde mycket, mycket! 
Fattiga Veckan 2.0 blev till. 
Vegolinas webshop öppnade, där jag som hobby säljer smycken, tygväskor mm. 
 
Våren 2017
Mina planer på en ny programserie med veganska desserter gick i stöpet efter att samarbeten rann ut i sanden och tiden inte räckte till. Istället delade jag med mig av vloggar från mitt balkongodlande.
 
Hösten 2017 och framtiden
Vegolinas officiella hemsida skapades, och recepten flyttades från Vegan Gotlands blogg hit. 
Planen var att åka till Vegovision igen, men på grund av stress och ännu ett utmattningssyndrom har jag valt att inte åka i år. Även planen på Fattiga Veckan i bokform har lagts på hyllan för tillfället. Jag kommer självklart att fortsätta göra filmer och recept, men de får ta den tid de tar. I framtiden hoppas jag kunna göra klart boken och göra fler programserier om bland annat hälsohets och ätstörningar. 
Lina Durell - depression - hälsohets - smalhets - utmattning - utmattningssyndrom - veganism - ätstörningar